Bankkonto - flere ansvarlige

Dersom FAU allerede har en eller flere bankkontoer, så anbefaler vi alle å ha minst to medlemmer til å disponere kontoene. Det gjør at FAU blir mindre sårbar med tanke på pengenes tilgjengellighet, samt at det skaper trygghet for dem som skal håndtere pengene. FAU kan selv velge hvem som skal disponere bankkontoen(e), men mange FAU-er har opprettet rollen ‘kasserer’ og gjort én denne personen til én av disponentene.

Ikke egen bankkonto for FAU - registrer dere som organisasjon

FAU kan registreres som forening i Brønnøysundregisteret. Det kan dere lese mer om her. Ved å knytte FAUs bankkonto opp til en forening, slipper enkeltforeldre å stå ansvarlig for FAUs penger gjennom en privat konto. Det gjør at bankkontoen til FAU blir fast, mens disponentene kan endres etter valg i FAU. Da må nanvnene på nye disponenter meldes inn til Brønnøysundregisteret. EN annen fordel med registrering av forening, er at det blir orden på minibank, vipps og andre betalingsløsninger.

Åpenhet om økonomien

Det er lurt og hensiktsmessig å ha en fast post på FAU-møtene om økonomi. Da kan det kort legges frem regnskap med eventuelle endringer på bankkontoen siden forrige FAU-møte. Dette vil skape gjennomsiktighet i økonomien og gjøre det mulig for alle i FAU å få innsikt i inntekster og utgifter. Dersom det ikke har skjedd endringer på kontoen siden forrige møte, er det bare å hoppe over det faste punktet på agendaen.

Støtte og hjelp

Mange FAU-er får inntekter fra skolens 17. maiarrangement, men det er flere steder FAU kan søke midler. Her finner dere noen lenker som kan være aktuelle: Oslo kommune, Stipendportalen og Sparebankstiftelsen

Dessverre er det noen FAU-er som opplever rot med penger og/eller underslag. I slike forbindelser eller ved mistanke om underslag, kan FAU søke hjelp og juridisk bistand gjennom Oslo kommunes frie rettshjelp.